Hozzávalók: 1-2 kalács, (fonott, vagy sima) 2-3 liter tej, vaníliás cukor, 3 főzés nélküli csokoládés puding, lekvár, dió vagy dejó
A pontos hozzávalókat csak találomra írtam le, mert attól függ, hogy milyen kalácsból, maradékból vagy friss kalácsból készül, én fagyasztott kalácsból készítettem, (körülbelül másfél fonott kalácsból) s egy nagy tepsi tele lett vele.
A kalácsokat felszeleteljük, az egyik felét megkenjük lekvárral, majd a tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Ha friss kalácsból készül, akkor kevés vaníliás cukrozott meleg tejjel megöntözöm (ha száraz kalácsból készül akkor több tej kell hozzá) s megszórom dióval vagy dejóval. (nekem cukrozott maradék dejóm volt, avval készítettem.)
Ezután a főzés nélkül elkészíthető csokoládés pudingot a leírásuk szerint elkészítem, majd az egészet ráöntöm a tetejére. Fogyasztásig a hűtőbe tárolom. Ha valaki sok pudinggal szereti akkor többet is lehet rátenni csokisat is és vaníliásat is.