Hozzávalók:
1/2 kg. marhalábszár, 1 nagyobb fej vöröshagyma, só,bors,köménymag (örölt), pirospaprika, gulyáskrém, vegeta, 1 tojás a csipetkéhez, liszt, amennyit a tojás felvesz kevés zsiradék, 5-6 szem nagyobb krumpli.
A marhalábszárat apró kockákra vágom. A vöröshagymát is picire apritom. Egy fazékba kevés olajat öntök, ha eléggé felmelegedett, akkor ráteszem a vöröshagymát és üvegesre párolom, majd a felapritott marhalábszárat is beleteszem. A húst fehéredésig piritom. Ezután ráteszem a füszereket, a sót, borsot, örölt köménymagot, gulyáskrémet, pirospaprikát, vegetát, jól elkeverem, majd egészet felöntöm 2-3 liter vizzel. Az egészet addig főzőm, mig a marhahús megpuhul. (ha nagyon elfőtte a levét, akkor a vizet pótolom.) Ha kb. 1 óra főzés után még mindig nagyon kemény a hús 1/2 kávéskanál szódabikarbónát teszek bele. (lehet rögtön az elején is beletenni)
Amig a hús puhul, addig egy tojáshoz annyit lisztet teszek, amennyit felvesz. Jól összegyurum, majd csipetkéket tépkedek. Ha a hús puha, akkor beleteszem a kockára vágott burgonyát, megvárom mig felforr, majd a csipetkét is beleszóróm. A forrástól számítva kb. 20- 25 percig főzőm.