Hozzávalók: /4-5 személyre/
50 dkg sampinyon (csiperke gomba). 1 doboz tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 fakanál liszt, a nokedlihoz kb. 20 ek. liszt, (fele-fele arányban sima liszt és rétesliszt) 2 kk. csemege pirospaprika, pici só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, örölt köménymag, 1 tk vegeta, 6 tojás.
A gomba szárát leválasztom a fejéről, megtisztitom őket, utána vizzel lemosom és egész apró, vékony szeletekre felszeletelem. Egy fej vöröshagymát nagyon apróra felvágok, majd kis zsiradékon (én olajjal főzök) üvegesre párolom. A kész hagymára ráteszem az apróra felszeletelt gombát, a füszereket, (pirospaprika kivételével) sót, borsot, vegetát és tovább párolom. Mikor a zsirjára párolódott, akkor 1-2 csapott fakanál lisztet rászorok, és egy kicsit megpiritom. Végül meghintem pirospaprikával és apránként felengedem annyi vizzel, hogy kicsit sürű maradjon, végül 1 pohár tejfölt ráöntök, egyet forralom.
A nokedlihez 20 ek. lisztet, 5-6 tojást, 2 tk. sót egy tálba teszek, és annyi vizzel felöntöm, hogy galuska sürűségü legyen, majd forró vizben nokedliszaggatóval kiszaggatom. Pár perc forralás után leszűröm és egy pici olajra ráteszem.