Úgy gondoltam, ideje már ránéznem a honlapomra és valami finom ételnek a receptjét leírnom, hiszen barátaink már nagyon várják a következő receptet. Lassan már fényképeket is tudunk készíteni, igy talán szinesebb lesz a honlap.
Hozzávalók: 25 dkg. túró, 25 dkg. liszt, 3 tojás, kevés só, 35 dkg. füstölt csemege szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 nagy pohár tejfől.
Legelőször a nokedlinek teszek oda vizet, hogy forrjon. Mig a viz felforr, addig a szalonnát apró kockára vágom és lassú tűzön aranybarnára megpiritom. Ha elkészült a szalonna, egy kis tálkába kiszedem és a visszamaradt szalonnazsir háromnegyedét kiveszem. Most a vöröshagymákat vágom fel apró kockákra, majd a szalonnaszirban aranybarnára kisütöm.
Ha felforrt a viz, a túrót, a lisztet, a tojást és kb. 1 evőkanál sót összekeverem, és annyi vizzel higitom, hogy galuska keménységü legyen.
Összeállítás: Egy kisebb tepsit szalonnazsirral kikenek és először a nokedli negyedét elterítem a tepsibe, ezt tejföllel bekenem, majd következik az aranybarnára piritott hagyma és a szalonna. Ezt addig ismételjük, mig a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejföl kerül. Kb 200 fokos sütőben 3/4 órát sütjük. Az én sütöm nem mindig szokta megpiritani a tetejét, ezért és a végén grillezem, hogy egy kis szint kapjon.
Ez az adag három személynek bőven elég, még másnapra is marad. Másnaposan az igazi.