Hozzávalók. 35 dkg liszt, 35 dkg cukor, 1 1/2 dl olaj, 1 1/2 dl viz, 8 tojás sárgája, külön a fehérje habbá verve, 1 sütőpor (a liszthez szoktam keverni), 1 citrom reszelt héja, pici vanilia aroma.
A cukrot, az olajat, a vizet, a tojás sárgáját, a citrom reszelt héját, a vaniliát habverővel összekeverem, majd apránként hozzáadom a sütőporos lisztet. Ezt is jól elkeverem, hogy ha lehetséges ne legyen benne csomó. A tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd óvatosan hozzá teszem a liszthez. Sütőpapirral kibélelt nagyobb tepsibe teszem és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 percig sütöm. 40 perc után tűpróbát csinálok, s ha nem ragad, akkor kész is van a finom piskóta. Én sokszor csokiöntettel tálalom, de van ugy is, hogy csak natur esszük. Ha valaki szereti a meggyes piskótát, az tehet bele a tetejére rászorva mielőtt a sütőbe tesszük.
(Garantáltan nem esik össze. Én már nagyon sokszor csináltam és mindig sikerült.)