Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 8-10 dl. tej, 3 tojás sárgája, a fehérje habbá felverve, citrom reszelt héja, 3 dkg vaj, 5 evőkanál porcukor, vanilia rúd, vagy aroma, vagy vaniliás cukor, a tepsi kikenéséhez csepp vaj és zsemlemorzsa.
A rizst átválogatjuk és megmossuk, majd egy csipet sóval és fél rúd vaniliával (vagy vaniliás cukorból 2-3 db.) izesített, egy kevés vizzel hígitott 8 dl tejben puhára főzzük. Mig a rizs puhára fő, addig 5 evőkanál porcukrot, 3 tojás sárgájával, 3 dkg vajjal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A megfőtt rizst langyosra hűtjük, majd összekeverjük a cukros tojássárgával és a tojások felvert kemény habjával. Egy megfelő tepsit, tüzálló tálat kivajazunk, majd zsemlemorzsával meghintjük. A felesleges morzsát kiöntjük. Beleöntjük a rizst és mérsékelt tűzön pirosra sütjük. A boltban kapható csokoládéöntettel tálaljuk.
Ez az alap recept. Én a dupla mennyiséget szoktam elkészíteni, ez egy nagy tepsibe fér bele.