Hozzávalók: 2-3 szelet karaj, 1 fej vöröshagyma, 1/2 kg zsir, 1 kevés pirosarany, és kevés örölt bors, vegeta.
Ezt az ételt akkor szoktam elkészíteni, amikor több karajt veszek és a karajnak a vége egy kicsit zsiros. Ez a karajrész nagyon finom így elkészítve, vacsorára, reggelire kiváló étel. Ha többet készít az ember, akkor ebédre is nagyon finom egy kis főtt krumplival, vagy párolt rizzsel.
A karajszeleteket megmosom, majd körbe picit bevagdosom és ki kloffolom. Az egy fej vöröshagymát apró kockákra összevágom és a zsiron üvegesre párolom. Ha jó a hagyma, akkor a karajt beleteszem és mindkét oldalát hirtelen megsütöm, majd megszórom örölt borssal, vegetával és kevés pirosaranyat teszek rá. Sót nem teszek bele, mert a vegeta és a pirosarany elég sós. Az edényt fedővel letakarom, majd lassu tűzön kb. 3/4 órát párolom. Ha kezdene odaragadni egy csepp vizet teszek alája.